«Да Хун Пао», чи «Великий червоний халат», – найпопулярніший темний улун. Входить до десятки знаменитих чаїв Китаю. Його обожнюють хіпстери, репери та інша прогресивна молодь. А все тому, що цей напівферментований улун нібито викликає легке чайне сп'яніння.
Як і будь-який інший китайський чай, улун Да Хун Пао заварюється протоками в ізіпоті. Можна, звичайно, спробувати заварити чифір у чашці, але це вже справа смаку.
Найпростіший спосіб правильно заварювати Да Хун Пао
Для приготування улуну в домашніх умовах вам знадобляться заварник Sama Doyo і чашка. Нічого надприродного.
Етапи приготування темного улуну
- Закип'ятіть воду.
- Улуни потрібно заварювати водою, температура якої дорівнює 85°C. Однак темний Да Хун Пао можна заварювати і водою, підігрітою до 90–95°C.
- Якщо ізіпот новий, обдайте його окропом.
- Відкрийте кришку на чайнику і засипте у склянку для заварювання 1-2 чайні ложки Да Хун Пао.
- Залийте улун гарячою водою і через 5 сек. натисніть кнопку на кришці ізіпота. Вилийте воду до раковини, адже вона стала брудною після промивання чаю від пилу.
- А тепер ще раз залийте розпарене листя гарячою водою. Цього разу ви готуєте чай.
- Через 20 секунд натисніть кнопку на кришці ізіпота. Готовий чай виллється до ємності. Вуаля – перша порція улуну готова.
- Знову залийте заварку гарячою водою. Зачекайте 20–30 сек., поки настоїться друга порція чаю. З кожним наповненням води збільшуйте час заварювання на 10–15 сек.
Чайне сп'яніння: правда чи ні?
Зрозуміло, «вставляти», як чарка горілки, улун не буде. Бадьорити, як Red Bull, – теж. Чайне сп'яніння кардинально відрізняється від алкогольного. Воно проявляється як невагомість у тілі, ясність розуму і спокій. Такий ефект досягається завдяки зниженню показників кислотності, холестерину і цукру в крові. Це звичайна хімічна реакція, нічого надприродного.
Однак отриманий ефект індивідуальний: усе залежить від міцності заварки, стану організму і настрою. У будь-якому випадку, пити Да Хун Пао цікаво, тому що кожна заварена чашка розкривається по-новому.
Експерименти
Справжні чаєлюби обожнюють експериментувати з Да Хун Пао: міксувати смаки, додавати молоко, заварювати по черзі нові сорти, гратися з тривалістю заварювання. Однак усе це індивідуально. Головне – не бійтеся пробувати.
Приємного вам чаювання і чудового настрою!