Як заварювати чорний улун Да Хун Пао

31.12.17
1470
Категорії
Улун
Мітки
#Як заварювати
Темний улун Да Хун Пао

«Да Хун Пао», чи «Великий червоний халат», – найпопулярніший темний улун. Входить до десятки знаменитих чаїв Китаю. Його обожнюють хіпстери, репери та інша прогресивна молодь. А все тому, що цей напівферментований улун нібито викликає легке чайне сп'яніння.

Як і будь-який інший китайський чай, улун Да Хун Пао заварюється протоками в ізіпоті. Можна, звичайно, спробувати заварити чифір у чашці, але це вже справа смаку.

Чаї Да Хун Пао
Да Хун Пао, медаль, 50 г
1 шт.
340 ₴
Органічний Да Хун Пао ручної роботи від майстра Чжоу
50 г
  • 7 г
  • 25 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
1485 ₴
Да Хун Пао
Великий червоний халат
Базовий
Базовий
Да Хун Пао
50 г
  • 7 г
  • 25 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
175 ₴
Портативний чайний інфузер, 238 мл
Чорний
  • Чорний
  • Кавовий
  • Зелений
1749 ₴

Найпростіший спосіб правильно заварювати Да Хун Пао

Для приготування улуну в домашніх умовах вам знадобляться заварник Sama Doyo і чашка. Нічого надприродного.

Да Хун Пао: как заварювати великий червоний халат
Коли п'єш цей улун, світ навколо зупиняється.
Великий червоний халат: стрімчаковий улун
Улун «Да Хун Пао» – економний чай. Одну порцію можна заварювати 7–10 раз: вистачить на велику сім'ю

Етапи приготування темного улуну

  1. Закип'ятіть воду.
  2. Улуни потрібно заварювати водою, температура якої дорівнює 85°C. Однак темний Да Хун Пао можна заварювати і водою, підігрітою до 90–95°C.
  3. Якщо ізіпот новий, обдайте його окропом.
  4. Відкрийте кришку на чайнику і засипте у склянку для заварювання 1-2 чайні ложки Да Хун Пао.
  5. Залийте улун гарячою водою і через 5 сек. натисніть кнопку на кришці ізіпота. Вилийте воду до раковини, адже вона стала брудною після промивання чаю від пилу.
  6. А тепер ще раз залийте розпарене листя гарячою водою. Цього разу ви готуєте чай.
  7. Через 20 секунд натисніть кнопку на кришці ізіпота. Готовий чай виллється до ємності. Вуаля – перша порція улуну готова.
  8. Знову залийте заварку гарячою водою. Зачекайте 20–30 сек., поки настоїться друга порція чаю. З кожним наповненням води збільшуйте час заварювання на 10–15 сек.
image-decor-triangle
image-decor-circle
Лайфхак
Щоб отримати воду потрібної температури, просто почекайте 5 хв., поки окріп трохи охолоне.
Заварювання темного улуна
«Да Хун Пао» надихає

Чайне сп'яніння: правда чи ні?

Зрозуміло, «вставляти», як чарка горілки, улун не буде. Бадьорити, як Red Bull, – теж. Чайне сп'яніння кардинально відрізняється від алкогольного. Воно проявляється як невагомість у тілі, ясність розуму і спокій. Такий ефект досягається завдяки зниженню показників кислотності, холестерину і цукру в крові. Це звичайна хімічна реакція, нічого надприродного.

Однак отриманий ефект індивідуальний: усе залежить від міцності заварки, стану організму і настрою. У будь-якому випадку, пити Да Хун Пао цікаво, тому що кожна заварена чашка розкривається по-новому.

Експерименти

Справжні чаєлюби обожнюють експериментувати з Да Хун Пао: міксувати смаки, додавати молоко, заварювати по черзі нові сорти, гратися з тривалістю заварювання. Однак усе це індивідуально. Головне – не бійтеся пробувати.

Приємного вам чаювання і чудового настрою!

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Каркаде: властивості і рецепти приготування
Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели.
Чай із суданської троянди
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай