Як заварювати зв'язаний чай

06.06.17
539
Категорії
Нечайний чай
Мітки
#Як заварювати
Зв'язаний чай

На три речі можна дивитися вічно: як горить вогонь, тече вода і заварюється зв'язаний чай. Це справжня насолода для ваших очей. Викликає стільки ж емоцій і почуттів, як «Зоряна ніч» Ван Гога в Нью-Йоркському музеї сучасного мистецтва.

Связанный чай как картина Ван Гога
Погляньте на цю картину. Що ви відчуваєте? Ось приблизно такі самі емоції викликає зв'язаний чай

Але щоб домогтися такого захвату, потрібно все робити правильно. Використовувати правильний посуд, правильну воду, правильний чай. І лише тоді відбудеться магічне перетворення кульки на квітку.

Але давайте про все по порядку.

Вибір посуду

Зв'язаний чай любить скляний посуд. І неважливо, якого він розміру та форми. Головне, щоб стінки були прозорими.

Ми вважаємо за краще заварювати кульки у великому келиху, це нереально красиво. Але підійдуть також скляний чайник, глечик, ваза, френч-прес або чашка. Все, що завгодно, лише б воно було прозорим.

У вас, напевно, є щось подібне на кухні. А якщо немає, можете вибрати в нашому магазині чашку-заварник чи ізіпот Sama Doyo.

Бокал для заварювання зв'язаного чаю
Це захват, погодьтесь!

Вибір чаю

Абсолютно весь зв'язаний чай виготовляється вручну з верхніх бруньок зелених і білих чаїв. Найчастіше в основу йдуть «Срібні голки».

Чайні майстри беруть засушену квітку, чайні бруньки і скручують з них кульки, надійно фіксуючи шовковою ниткою. Вони знають, як саме зв'язати чай, щоб квітка сховалась усередині, а при заварюванні розпустилася.

Квітка обов'язково є у складі зв'язаного чаю. Це може бути хризантема, жасмин, троянда, гомфрена, водяна лілія, османтус, гібіскус, камелія, лаванда або лічі.

Зв'язаний чай с жасмином і хризантемою

Незалежно від того, яку квітку заховано в кульці, напій виходить фантастично смачним. Ваші рецептори танцюватимуть від задоволення, обіцяємо.

Зв'язаний чай відрізняється не тільки складом, але й формою. Бувають композиції у вигляді пагоди, кільця, серця, кошика, гриба, зірочки, китайського ліхтарика, зайця. Обирати вам. Але якщо буде можливість, спробуйте всі види. Адже цей чай не набридає.

Форма зв'язаний чай

Мистецтво заварювання чайних кульок

Крок 1-й: Правильний настрій

Розслабтесь і забудьте про все на світі, адже вас чекає споглядання прекрасного. Не можна заварювати цей чай у поспіху, інакше вся магія зникне.

Якщо ви просто хочете чаю, випийте будь-який інший з китайських. А якщо хочете насолодитися чаюванням і не дивитися на годинник, тоді заваріть кульку зв'язаного.

Крок 2-й: Приготування

Краще заварювати чай у широкому і високому бокалі. Але скляний чайник, глечик, стакан або простора кружка теж підійдуть.

Як правильно заварювати зв'язаний чай
Зв'язаний чай з помаранчевою квіткою нагідок

Крок 3-й: Споглядання краси

Поставте чайник або келих навпроти себе і чекайте. Це найяскравіший момент у чаюванні.

Маленька щільна кулька починає розпускатися. Чаїнки набухають і розправляються на ваших очах – одна за одною, – поступово заповнюючи обсяг посуду.

І тут з нізвідки з'являється головна зірка шоу – яскрава квітка. Від цього серце б'ється частіше і мурашки біжать по шкірі.

Крок 4-й: Свято смаку

Після того, як кулька повністю розкрилась у воді та трохи настоялась, чай можна пити. Приємне доповнення – фантастичний аромат і задоволення смакових рецепторів.

Приємного вам чаювання!

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Каркаде: властивості і рецепти приготування
Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели.
Чай із суданської троянди
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай