Зелений чай

Отримай знижку +3% при замовленні 3-х товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
Складно щось додати до цього чаю. Та й нічого не треба додавати. Це – цар гори, top o...
Мао Фен («Ворсисті піки») – класичний зелений чай. Легкий та ароматний. Найкращий чай...
Найпопулярніший у Японії чай. Займає близько ¾ усього чайного виробництва. Не схожий...
Показать еще 12

Це наймодніший чай у Китаї. Існує понад півтори тисячі сортів (уявіть!). І у кожного свої колір, смак, аромат. Якість також відрізняється: від найпростіших до імператорських.

Зелені чаї роблять з верхньої бруньки і двох перших листочків чайних кущів. Великі листки не підходять.

Процес збирання неймовірно трудомісткий. За день досвідчена складальниця збирає до чотирьох кілограмів свіжих бруньок. А це всього 500 г Аньцзі Бай Ча.

У цьому каталозі зібрано найкращі зелені чаї з Китаю. Пийте на здоров'я.

Ода зеленому чаю

Зелений чай вирощують у багатьох провінціях Китаю. Сировина збирається рано навесні, коли молоді пагони найніжніші, найсоковитіші та найароматніші. Китайський зелений чай ферментується мінімально (3–12%).

Майже не піддається механічній обробці верстатів і машин. Під час його приготування з листя тільки видаляють вологу. Тому за хімічним складом він схожий зі свіжим листям чайного куща сamellia sinensis.

Лінійка зелених чаїв

Руйнування міфу

Дехто помилково вважає, що коли чаїнки зеленого кольору, то чай має бути обов’язково зеленим. Але це не так. Світлі улуни, рідкісні жовті й білі чаї також зеленого кольору.

Що потрібно знати про зелений чай

  1. Смак. Незалежно від сорту, зелений чай має легкий, освіжаючий смак. Іноді з нотками прянощів. Найчастіше з квітковим післясмаком. Він чудовий.
  2. Колір. Настій прозорий, із зеленуватим або золотистим відливом.
  3. Аромат. Яскраво виражені квіткові та трав'янисті аромати. Деякі сорти пахнуть жасмином, луговими квітами, медом.
  4. Зберігання. Зберігати зелені чаї потрібно в холодильнику за температури -18°С.
  5. Пакування. Листя зеленого чаю має бути цілим. Цей параметр визначає якість чаю. Щоб не пошкодити чаїнки, їх не пакують до вакуумних пакетів.

Купити зелений чай можна в нашому інтернет-магазині New Tea. У нас тільки свіжі, справжні сорти прямо з плантацій. Ми ретельно контролюємо якість чаю і правильно його зберігаємо.

Правильне зберігання і приготування чаю

Улюблений напій тибетських ченців

На Сході зелений чай вважається еліксиром здоров'я і за китайською систематизацією належить до жіночого начала Інь. Можливо, це через його заспокійливу, освіжаючу і розслабляючу дію.

Тибетські ченці досі п'ють такий напій для довголіття.

Улюблений чай тибетських монахів
Тибетський монах медитує

У зеленому чаї є безліч антиоксидантів. За щоденного вживання він зміцнює імунну систему, очищує організм від шлаків і токсинів. У ньому на 50% більше вітаміну С, ніж у чорному чаї.

Сучасні дієтологи рекомендують своїм пацієнтам пити зелений китайський чай, оскільки він прискорює обмін речовин і сприяє втраті ваги.

Худнемо з користю для здоров'я

В університеті королеви Маргарет в Единбурзі провели цікаве дослідження. Групі студентів запропонували дієту і 4 чашки зеленого чаю в день протягом двох тижнів.

Результати були дивовижні! Правильне харчування плюс зелений чай знижують кров'яний тиск, рівень загального холестерину і жиру, вагу тіла. Учасники почувають себе чудово.

Чай для схуднення

Популярні сорти

  1. Лун Цзин(«Колодязь дракона»). Входить до десятки найкращих чаїв Піднебесної. Довгі пласкі чаїнки при заварюванні мають приголомшливий вигляд. Смак настою також захоплює. Він м'який, з квітковим присмаком і солодкуватим післясмаком.
  2. Бай Мао Хоу(«Снігова мавпа»). Скручені чаїнки зовні нагадують хвіст мавпи. Звідси і така назва. Ми обожнюємо цей зелений чай. Інтернет-магазин New Tea знає, як здивувати поціновувачів елітного чаю.
  3. Бі Ло Чунь («Смарагдові равлики весни»). Чайне листя для цього сорту збирають тільки навесні. Після обробки чаїнки скручують у форму равликів. Листочки настільки крихітні, що в кілограмі готового продукту їх близько 14 тисяч.
  4. Молі Лун Чжу («Жасминова перлина»). Чайне листя разом з бутонами квіток жасмину скручуються у вигляді невеликої перлини і відлежуються деякий час, вбираючи аромат квітки. При заварюванні цього чаю все навколо заповнюється приголомшливим ароматом.

Як навчитись обирати правильний чай?

Зверніть увагу на колір листя. Воно має бути зеленого відтінку (від фісташкового до глибокого смарагдового). Якщо ж бурого або сірого кольору, то, скоріше за все, було порушено технологію виробництва.

Як обрати зелений чай

Завітайте до нашого інтернет-магазину. Зелений чай тут добірний. Кращий із кращого. Ми здивуємо вас, обіцяємо.

Існує одна чудова формула: «пити чай, бачити чай, знати чай». Вона діє на 99%. Щодалі людина п'є чай, тим більше вона звертає увагу на деталі: якість, колір, смак, аромат.

Якщо любите зелений чай і хочете в ньому розбиратись, експериментуйте. Куштуйте нове. Під настрій, на кожний день і для свят. Чашечка чаю стане прекрасним доповненням до змін.

Усім добра!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Живіть в задоволення. Отримайте новий чайний досвід з New Tea
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській