Розсипний зелений чай
- 50 г
- 7 г
- 25 г
- 50 г
- 100 г + 5 г
- 200 г + 10 г
280 ₴ - 50 г
- 7 г
- 25 г
- 50 г
- 100 г + 5 г
- 200 г + 10 г
1015 ₴ - 50 г
- 7 г
- 25 г
- 50 г
- 100 г + 5 г
- 200 г + 10 г
- 1 кг
750 ₴ - 50 г
- 7 г
- 25 г
- 50 г
- 100 г + 5 г
- 200 г + 10 г
745 ₴
Зелений чай розсипний – божественний нектар або еліксир довголіття
На батьківщині чаю в Китаї й сьогодні вірять, що цей напій – дарунок богів людям. І справа не тільки в багатому смаку та яскравому ароматі, які в кожному сорті грають особливими фарбами. Зелений чай розсипний в Азії називають «напоєм від ста хвороб» і вважають, що «вогонь життя» омолоджує та подовжує життя.
А секрет полягає в технології виготовлення цього напою: зелені сорти роблять із ніжних чайних листочків, що тільки «проклюнулись», і бруньок. Як і сотні років тому, чай збирають на плантаціях вручну, рано вранці. Зелені сорти – це слабоферментовані чаї, листя окислюється лише на 3–12%. Завдяки щадній обробці сировини в напої зберігається максимум корисних елементів. Після сушіння зелений чай розсипний сортують і фасують.
У чайному листі міститься понад 300 активних елементів, вітамінів, амінокислот і ферментів, що благотворно впливають на організм. Хочете скинути зайві кілограми, почистити організм, поліпшити настрій і просто отримати задоволення від чаювання – спробуйте чай із чайних плантацій Китаю та Японії.
Розсипний зелений чай: вірте очам
Знайти оригінальний японський чай Генмайча або Сенча, сорти китайського зеленого чаю можна в нашому інтернет-магазині New Tea або в нашій чайній на Оболонському проспекті (Київ). Ми самі відбираємо сорти, тому знаємо, звідки привезено чай і як виглядає оригінальний продукт високої якості.
Як визначити, що розсипний зелений чай гідний вашої уваги:
- колір листя однорідний: у розсипі чайне листя одного відтінку – від яскраво-трав'яного до темно-зеленого, без бурих плям, нерівномірного забарвлення. У зелених сортах є бруньки із сріблястими ворсинками;
- листя цільне: чаїнки зберегли первісну форму, скручені в голки або кульки, у правильному чаї листя має бути цілим, без гілочок і пилу;
- листя однакового розміру: для кожного сорту чаю використовуються листочки одного розміру;
- аромат сухої заварки: нерізкий, трав'яний, із фруктовими або квітковими нотками. Правильний розсипний зелений чай не потребує штучних підсилювачів смаку й аромату. Якщо чай виростили, приготували і зберігали правильно, то настій і так вийде приголомшливо смачним;
- ціна чаю: продукт, який вручну збирали на чайних плантаціях і готували за класичною технологією, не може коштувати, як чай у пакетиках категорії мас-маркет. Водночас купити оригінальний напій можна не за «всі гроші світу»: у New Tea 50 г японського рисового чаю коштують 80 грн.
А щоб зелений розсипний чай розкрився для вас у всій красі, заварюйте напій правильно: водою, нагрітою максимум до 85°С, перший пролив зливайте, настоюйте 10–20 секунд. Усього одна чашка зеленого чаю – а ви відчуваєте, що життя налагоджується, світ навколо стає красивішим, а люди – добрішими. Ну що, час пробувати!