Аньцзі Бай Ча

Сортировать
Сортировать

Ранній весняний чай зі сріблясто-нефритовими бруньками, світлим настоєм і легким ароматом, що назавжди запам'ятовується, – це Аньцзи Бай Ча. Чому це зелений, а не білий чай, чому він нескінченно корисний і який на смак? Про це – у нашій статті.

Кожен поціновувач зеленого чаю має продегустувати цей свіжий, солодкувато-пікантний і ніжний чайний напій із чудовим тонізуючим ефектом, але без терпкості. Аньцзи Бай Ча – це нотки польових квітів і свіжоскошеної трави, сушених бобів, розмаїття горіхів і цитрусових, а також настрій на подвиги при повному внутрішньому умиротворенні.

Аньцзи Бай Ча як пити

Аньцзи Бай Ча: родзинка

«Білий чай з Аньцзи» – 安吉白茶, несміливо-зелений настій, майже прозорий. Він виробляється в екологічно чистому районі китайської провінції Чжецзян, просто посеред бамбукового лісу. Зима тут м'яка, опади рясні, а сонячних днів багато. Такими є ідеальні умови для Аньцзи Бай Ча.

То білий це чи зелений чай – Аньцзи Бай Ча? Назва Аньцзи Байча чаю може заплутати новачка, але це зовсім не білий, а справжнісінький неферментований зелений чай. В його імені звучить «байча», тобто «білий чай», лише тому, що створюється він з унікального виду куща чаю Бай Е № 1. Навесні, коли температура вдень не вища від 20 градусів, у тіпсах цієї рослини виробляється недостатньо хлорофілу, тому вони мають світло-сріблясте або жовтувате забарвлення. Цей унікальний нефритовий колір зберігається і протягом сушки, і в процесі заварювання. Саме він є родзинкою та характерною особливістю чаю Аньцзи Байча.

Чайні кущі виробляють Байча лише місяць: приблизно з березня до початку квітня. Після завершення сезону дощів і з приходом стійкого тепла листя вже набуває характерного зеленого кольору, до середини літа стає насичено-смарагдовим, а за смаком – звичайним зеленим чаєм.

Аньцзи Бай Ча: користь

Солодкості смаку Аньцзи Байча надають амінокислоти: у цьому чаї їх міститься у 3–5 разів більше, ніж у будь-яких інших чайних напоях. Отож, він добре насичує, забезпечує організм енергією та допомагає тримати форму. Anji Bai Cha чудово тонізує, при цьому містить мало кофеїну, не підвищує тиск і не створює навантаження на серцево-судинну систему.

Чим він корисний?

  • М'яко знижує рівень цукру в крові.
  • Має протизапальні та бактерицидні властивості завдяки дубильним речовинам, тому допомагає боротися з отруєнням, похміллям і навіть підлітковим акне.
  • Захищає від карієсу та бактерій у ротовій порожнині завдяки значному вмісту фтору.
  • Захищає печінку: в 1 грамі чаю Бай Ча приблизно 300–500 МЕ вітаміну К.
  • Омолоджує організм завдяки вітаміну Е, зміцнює судини та перешкоджає окисним процесам.
  • Стимулює діяльність мозку, знижує тривожність і покращує пам'ять: за це відповідає L-теанін.

Аньцзи Бай Ча яка заварити правильно

Як заварювати Аньцзи Байча?

На 120 мл води з температурою 85–90°C потрібно взяти 3–5 грамів Бай Ча. Перше заварювання триває 10–30 секунд, далі – до 1 хвилини. Навіть якщо ви перетримаєте настій, він не гірчитиме: ось така приємна особливість. Заварити його можна 3-4 рази. А можна приїхати на дегустацію до чаївні New Tea і, перш ніж купити Аньцзи Бай Ча, оцінити його унікальний смак, у якому можна відчути навіть нотки хвої та макадамії. Переконайтеся, щоб після піали правильно завареного напою купити Аньцзи Байча з упевненістю і ще більшим задоволенням.

А якщо ви вже є досвідченим поціновувачем, Аньцзи Байча можна купити в будь-який час доби в інтернет-магазині New Tea з блискавичною, але дбайливою відправкою вашого фаворита: кур'єром по Києву та поштою по всій Україні. І обов'язково слідкуйте за ціною: ми регулярно радуватимемо вас знижками.

Який Аньцзі Бай Ча частіше купують за листопад 2022:
Скільки коштує Аньцзі Бай Ча на сайті NewTea?
Вартість на Аньцзі Бай Ча від 405 до 835грн.
Нові надходження в категорії Аньцзі Бай Ча:
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській