Аньцзі Бай Ча
Ранній весняний чай зі сріблясто-нефритовими бруньками, світлим настоєм і легким ароматом, що назавжди запам'ятовується, – це Аньцзи Бай Ча. Чому це зелений, а не білий чай, чому він нескінченно корисний і який на смак? Про це – у нашій статті.
Кожен поціновувач зеленого чаю має продегустувати цей свіжий, солодкувато-пікантний і ніжний чайний напій із чудовим тонізуючим ефектом, але без терпкості. Аньцзи Бай Ча – це нотки польових квітів і свіжоскошеної трави, сушених бобів, розмаїття горіхів і цитрусових, а також настрій на подвиги при повному внутрішньому умиротворенні.
Аньцзи Бай Ча: родзинка
«Білий чай з Аньцзи» – 安吉白茶, несміливо-зелений настій, майже прозорий. Він виробляється в екологічно чистому районі китайської провінції Чжецзян, просто посеред бамбукового лісу. Зима тут м'яка, опади рясні, а сонячних днів багато. Такими є ідеальні умови для Аньцзи Бай Ча.
То білий це чи зелений чай – Аньцзи Бай Ча? Назва Аньцзи Байча чаю може заплутати новачка, але це зовсім не білий, а справжнісінький неферментований зелений чай. В його імені звучить «байча», тобто «білий чай», лише тому, що створюється він з унікального виду куща чаю Бай Е № 1. Навесні, коли температура вдень не вища від 20 градусів, у тіпсах цієї рослини виробляється недостатньо хлорофілу, тому вони мають світло-сріблясте або жовтувате забарвлення. Цей унікальний нефритовий колір зберігається і протягом сушки, і в процесі заварювання. Саме він є родзинкою та характерною особливістю чаю Аньцзи Байча.
Чайні кущі виробляють Байча лише місяць: приблизно з березня до початку квітня. Після завершення сезону дощів і з приходом стійкого тепла листя вже набуває характерного зеленого кольору, до середини літа стає насичено-смарагдовим, а за смаком – звичайним зеленим чаєм.
Аньцзи Бай Ча: користь
Солодкості смаку Аньцзи Байча надають амінокислоти: у цьому чаї їх міститься у 3–5 разів більше, ніж у будь-яких інших чайних напоях. Отож, він добре насичує, забезпечує організм енергією та допомагає тримати форму. Anji Bai Cha чудово тонізує, при цьому містить мало кофеїну, не підвищує тиск і не створює навантаження на серцево-судинну систему.
Чим він корисний?
- М'яко знижує рівень цукру в крові.
- Має протизапальні та бактерицидні властивості завдяки дубильним речовинам, тому допомагає боротися з отруєнням, похміллям і навіть підлітковим акне.
- Захищає від карієсу та бактерій у ротовій порожнині завдяки значному вмісту фтору.
- Захищає печінку: в 1 грамі чаю Бай Ча приблизно 300–500 МЕ вітаміну К.
- Омолоджує організм завдяки вітаміну Е, зміцнює судини та перешкоджає окисним процесам.
- Стимулює діяльність мозку, знижує тривожність і покращує пам'ять: за це відповідає L-теанін.
Як заварювати Аньцзи Байча?
На 120 мл води з температурою 85–90°C потрібно взяти 3–5 грамів Бай Ча. Перше заварювання триває 10–30 секунд, далі – до 1 хвилини. Навіть якщо ви перетримаєте настій, він не гірчитиме: ось така приємна особливість. Заварити його можна 3-4 рази. А можна приїхати на дегустацію до чаївні New Tea і, перш ніж купити Аньцзи Бай Ча, оцінити його унікальний смак, у якому можна відчути навіть нотки хвої та макадамії. Переконайтеся, щоб після піали правильно завареного напою купити Аньцзи Байча з упевненістю і ще більшим задоволенням.
А якщо ви вже є досвідченим поціновувачем, Аньцзи Байча можна купити в будь-який час доби в інтернет-магазині New Tea з блискавичною, але дбайливою відправкою вашого фаворита: кур'єром по Києву та поштою по всій Україні. І обов'язково слідкуйте за ціною: ми регулярно радуватимемо вас знижками.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше
- Особисто обираємо чай у Китаї
- Заварюємо по технології чайної церемонії
- Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
- Пригощаємо феєричними десертами
- Доставляємо по Києву електровелосипедом
- Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській