Ви ж розумієте, що «найсмачніший чай» – суб'єктивна оцінка? Для нашої дорогої Олесі – це, безумовно, улун «Те Гуань Інь». Британська королева обожнює пити під час бранчу «Дарджилінг» з молоком. А Черчилль свого часу примудрявся діставати свій улюблений «Лапсанг Сушонг» из Поднебесной, з Піднебесної, хоча всі торговельні канали з Азією були тоді закриті.
І у вас, напевно, є свій улюбленець. Сподіваємося, це якийсь китайський чай, а не синтетичні пакетики із супермаркету.
Якщо ви ще не пробували китайський чай, нічого страшного. В нашому каталозі багато цікавих пропозицій. Вам точно щось сподобається.
Знамениті чаї Китаю
Який найсмачніший чай, ми вам не скажемо, а ось офіційний список національної гордості Китаю оголосимо.
№ 1: Зелений чай «Сіху Лунцзин»
Зелений чай «Лунцзин», або «Колодязь дракона» з озера Сіху, яке є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відомий усім чаєлюбам. Він унікальний як зовні, так і всередині.
Для його виробництва використовуються тільки верхівки чайних гілочок – мініатюрні світло-зелені голочки.
Чай добре освіжає і тонізує. Аромат нагадує гарбузове насіння вперемішку з весняними польовими квітами.
№ 2: Зелений чай «Дунтин Бі Ло Чунь»
Цей зелений чай збирають у горах Дунтин ранньою весною в сезон дощів. Для його приготування підходять тільки верхівки пагонів, другі й треті листки не годяться. Зібрані верхівки висушують на сонці та скручують вручну в формі спіралей.
Аромат чаю приголомшливий, у ньому є персики, абрикоси, сливи – цілий фруктовий сад у чашці.
№ 3: Світлий улун «Те Гуань Інь»
Улюблений чай Олесі – засновниці New Tea. Назва цього чаю перекладається як «Залізна богиня милосердя».
П'янкий квітковий аромат з вираженою ноткою бузку, приголомшливий фруктовий післясмак, світло-зелений колір настою. Яскравий і незабутній улун.
№ 4: Зеленый чай «Хуаншань Маофен»
Назва цього чаю перекладається як «Ворсисті піки з жовтої гори». І цьому є пояснення. Чаїнки покриті дрібними білими ворсинками – немов ранковий туман огорнув гірські вершини.
Чай дуже легкий – заспокоює, умиротворяє, тонізує.
№5: Юньнань пуер
90% пуерів виробляються у провінції Юньнань. Саме тут розташовані величезні плантації й найбільші чайні конгломерати: «Ся Гуань», «Хайвань», «Менхай», «Менку» тощо.
Юньнанські пуери – це цілий пласт із 300+ унікальних рецептів, які щороку покращуються чайними майстрами. Унікальність пуерів полягає в тому, що з часом вони стають смачнішими і м'якішими. Саме тому витримані п'ятнадцятирічні млинці на чайних аукціонах продають за цілий статок.
Усі пуери бадьорять, покращують настрій і тонізують.
Якщо все ж не можете визначитись, який китайський чай спробувати, рекомендуємо купити з цього списку всього потроху. Ми продаємо чаї по 7 г.
Тільки методом спроб і помилок ви зможете визначитися з тим, який чай найкращий.