DDos fuck off

Як пити пуер

13.11.17
537
Категорії
Пуер
Мітки
#Як заварювати
як правильно пити пуер

Пуер – неоднозначний чай. Хтось від нього у захваті, хтось не розуміє, як цей неприємний на смак чай став феноменально популярним у всьому світі. Але ми з вами знаємо, в чому сила цього чаю. Він загадковий, як Шервудський ліс в Англії. Тому так і манить. Ну і, звичайно ж, потрібно навчитися правильно його пити. Про це і поговоримо.

Правильне заварювання

У правильно завареному пуері ви відчуєте характерний присмак диму, чорносливу, горіхів, шоколаду і навіть фруктів. Але якщо ваш чай на смак як тухла риба, земля або гар, а від терпкості зводить щелепи, значить, ви заварили його неправильно. Або вам попався підроблений пуер (у нас такого не буває, ми ретельно перевіряємо якість кожного млинця перед закупівлею в Китаї).

3 правила, які вам допоможуть уникнути помилок

  1. Заварюйте пуер виключно окропом. Іноді китайці трохи охолоджують воду до 95°C, але тільки при приготуванні Шен (світлих) пуерів..
  2. Настоювати не довше хвилини. Інакше у вашій чашці буде гіркий, як незріла хурма, пуер. Уважно вивчіть етикетку на упаковці, на ній усе вказано.
  3. Використовуйте ізіпот з кнопкою. Пуер можна заварювати до 15 разів. Тобто в звичайній кружці приготувати чай не вийде, потрібний спеціальний чайник Sama Doyo. У ньому ви зможете заварити будь-який китайський чай за технологією протоки (як у традиційній чайній церемонії, тільки швидше).
Пуер – це філософія, яку потрібно зрозуміти
Без правильного посуду розкуштувати смак пуеру не вийде

Из чего пить?

Китайці п'ють пуер з крихітних піал і циновок об'ємом 100 мл. Саме так можна розкуштувати смак чаю.

стеклянные чашки бренда Sama Doyo.
Якщо у вас немає нічого відповідного, зверніть увагу на скляні чашки бренду Sama Doyo. Вони ергономічні, витончені й красиві, зроблені з боросилікатного скла. Ідеально підходять для чаювання вдома або на роботі
image-decor-triangle
image-decor-circle
Зверніть увагу
Не можна пити китайський чай з металевих чашок. Іони металу вступають у реакцію з чайними фенолами, у результаті цього спотворюються смак і колір напою. Також не рекомендуємо використовувати керамічний посуд. Кераміка вбирає запахи, і ви не зможете сповна насолодитися чистотою смаку чаю.

Вода

Не можна використовувати воду з мінералами. Краще заварювати чай звичайною водою з-під крана. Вона хоч і жорстка, але при кип'ятінні сполуки і кальцію, і магнію розпадаються, а вода стає м'якою. Принаймні такою водою ви не зіпсуєте смак чаю.

І найважливіше

Пуер потрібно пити маленькими ковтками, повільно, не поспішаючи. А не так, як ми звикли – в обідню перерву, запиваючи бутерброд з ковбасою.

Пуэр – це філософія, яку потрібно зрозуміти. Якщо ваш перший досвід був невдалим, не варто ставити хрест на цьому дорослому чаї. Спробуйте інший сорт. Не бійтеся шукати і пробувати, адже в підсумку воно того варте!

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Каркаде: властивості і рецепти приготування
Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели.
Чай із суданської троянди
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай