DDos fuck off

Як заварювати зелений чай

03.08.17
597
Категорії
Зелений чай
Мітки
#Як заварювати
Зелений чай

Деяким новачкам заварювати чай складніше, ніж гуманітаріям учити інтеграли. Ми вас запевняємо – складно, але можна. Особливо якщо під рукою буде наша покрокова інструкція. Ну що, поїхали!

Крок 1-й – вибір чаю

Чай – наше все, особливо зелений. Це як непорушна база, якої завжди мало: у житті, в гардеробі, на чайній полиці. В останньому можемо допомогти.

Базові зелені чаї з нашого каталогу міцно тримають оборону в боротьбі за смак і користь. Вони вас обов'язково порадують. Тільки є одне «але» – кожний чай заварюється по-своєму, відрізняється температурою води, часом настоювання і кількістю проток. Щоб спростити вам життя, ми вказали коректну інформацію щодо заварювання: і в описі кожного чаю, і на упаковці. Це зручно.

image-old-man
Зверніть увагу
Зелений чай потрібно зберігати в морозильній камері при температурі -18°C.
Асортимент чаїв в Чаївні
Асортимент в чайній New Tea. Морозилка із зеленими чаями саме під цим стелажем

Крок 2 – вибір посуду

З чаєм все зрозуміло. Що з посудом?

Кружка – скоріше ні, ніж так

У кружці можна заварювати зелений чай, але це незручно і марнотратно. По-перше, листки повинні вільно плавати у воді не довше 30 сек. По-друге, зелений чай можна заварювати 6-7 разів, а в кружці у вас вийде всього одна заварка, від міцності якої зведе зуби.

Ізіпот – так!

Ідеальний варіант – заварювати чай в ізіпоті Sama Doyo. Це спеціальний чайник для швидкого і правильного приготування чаю – як у традиційній чайній церемонії, тільки в 10 разів швидше.

У ньому дуже легко робити будь-який китайський чай. Досить відкрити кришку, засипати в колбу порцію чаю і залити гарячою водою. Через деякий час потрібно натиснути кнопку на кришці. Настій виллється в заварник, а чаїнки залишаться всередині, не потрапляючи у вашу чашку. Фотоінструкцію дивіться  тут.

А якщо у вас є час на справжню чайну церемонію, то чому б і ні? Пробуйте, експериментуйте, насолоджуйтеся новими смаками.

Крок 3-й – вибір температури води

З посудом визначились. Яка температура води має бути?

Усе залежить від сорту чаю. «Снігову мавпу», наприклад, можна заварити теплою водою (від 60°C), а «Лунцзин» – майже окропом (90°C).

Щоб отримати потрібну температуру води, не обов'язково мати термометр під рукою. Ви можете почекати, поки окріп охолоне. Через 5 хв. його температура дорівнюватиме 90°C, через 10 хв. – 80°C, через 15 хв. – 60–70°C.

Чому один і той самий чай може мати різний смак?

Як корабель назвеш, так він і попливе. Як чай приготуєш, таким він і буде на смак. Саме від способу заварювання залежать смак чаю та його вплив на організм. Якщо перетримати заварку – чай почне гірчити. Якщо недотримати – буде як вода. Саме тому читайте наші описи, дивіться цифри на упаковці, й буде вам смачний чай (та +1000 до карми).

Зелений чай: як правильно заварювати
Чаювання – це не тільки смачно, але й красиво

А взагалі, у цій справі важлива систематичність. Якщо кожний день слідуватимете нашій інструкції, то незабаром у вас виробиться м'язова пам'ять, і ви навіть із закритими очима, без секундоміра і термометра, зможете заварити чай, як у найкращих чайних Піднебесної.

Свіжий зелений чай купити можете в нашій чайній на Мінській або на сайті (доставка – в будь-який куточок України).

Усім добра!

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Каркаде: властивості і рецепти приготування
Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели.
Чай із суданської троянди
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай