Як правильно заварювати чай у заварнику: фотоінструкція

27.04.17
584
Мітки
#Як заварювати
Як правильно заварювати чай у заварнику

На українському ринку заварник з кнопкою – рідкість. Тому ми зробили невелику фотоінструкцію, яка допоможе новачкам розібратися з цим нехитрим гаджетом.

Розпакування чайника

Ми вибрали найбільший ізіпот об'ємом 900 мл – Sama Doyo А-15. Цього обсягу якраз вистачає, щоб напоїти смачним китайським чаєм весь офіс або велику сім'ю.

У цій милій коробочці праворуч наш скарб – Тайвань улун. Один з найулюбленіших чаїв

Почали розпаковувати коробку з чайником. Картонка щільна, якісна, захищає при транспортуванні. Ізіпот загорнутий у добротну бульбашкову плівку-мішечок з логотипами Sama Doyo. Загалом упаковка на п'ятірочку. Зараз подивимося, що всередині.

У коробці виявилася ще одна коробка чорного кольору з лого Sama Doyo.
Бульбашкова плівка нам теж сподобалася. Тільки бульбашки в ній не лопаються. Якісь вони незвичайні

Усередині чайника лежить інструкція, в якій описано технологію виробництва виробу і поетапний процес заварювання чаю. Щоб вийняти папірці, ми відкрили кришку і зняли заварювальну склянку, повернувши її праворуч. А потім обдали склянку і чайник окропом.

Який чайник для заварювання найкращий

Якщо чесно, ми однолюби. Крім Sama Doyo нічого  не пробували.

Вирішальним фактором при виборі чайника з кнопкою став один кумедний випадок на виставці в Китаї. Ми побачили, що відомий у рунеті бренд заварників Kamjove повністю скопіював дизайн стенду Sama Doyo.

Ми запитали у представників Sama Doyo: «І що ж це таке?» Вони ввічливо відповіли, що це дрібниця, адже армія їх прихильників ні за що не проміняє ідеальний дизайнерський ізіпот топової якості на посередні копії. Нехай навіть ті коштуватимуть у два рази дешевше.

Тоді ми стовідсотково визначилися з вибором. І жодного разу не пошкодували.

Перше заварювання

Для тестування ізіпоту ми обрали Тайванський улун, його часто використовують у китайській чайній церемонії.

За правилами світлі улуни потрібно зберігати в морозильній камері при температурі -18°С. Ми так і робили. Як тільки відкрили коробочку, запашний аромат заповнив увесь офіс.

У чайному боксі залишилося трохи улуну, десь 10 г. Ми висипали залишки в заварювальну склянку.

Потім залили чай гарячою водою по вінця. Закрили кришку і натиснули на кнопку. Кнопка відкриває клапан у нижній частині заварювальної склянки, тому її потрібно утримувати, поки весь настій не зіллється в чайник.

Першу заварку ми злили в раковину (нею ми промили чаїнки), а з другої почали дегустацію.

Друге заварювання

Улуни потрібно заварювати не окропом, а гарячою водою з температурою 85°С. У нас в офісі є термопот, який дозволяє вибрати будь-який температурний режим.

image-old-man
Щоб отримати воду з температурою 85°C у домашніх умовах, залишіть окріп у чайнику охолонути протягом 5 хв.

В ізіпоті улун можна заварювати до 10 разів. Потрібно налити в стакан воду, почекати 10–15 сек. і натиснути на кнопку. І так 10 разів. Поки чай не буде допито.

Однієї порції нам вистачило на 10 проток. І всі протоки були насиченими, міцними, смачними.

Правильно пити чай із прозорих чашок, щоб бачити колір настою. Але в білих чашках теж усе видно і зрозуміло.

image-old-man
Ізіпот Sama Doyo – суперкльовий девайс, паличка-виручалочка для жителів мегаполісу. Заварювати чай у ньому легко, швидко і правильно (більше про правильність заварювання чаю читайте тут).

Пийте чай по-новому і будьте здорові!

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Каркаде: властивості і рецепти приготування
Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели.
Чай із суданської троянди
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай