Чай пуер – 6–10 років

Ідеальний чай. Він як спогад про першу закоханість – бере за душу і викликає хвилюван...
Любите міцний пуерчик? Тоді цей млинець вам точно сподобається. Його виготовлено з ве...
Улюблений чай нашого постачальника Мева Жоу. Він каже, що в цьому незвичайному пуері...
Не обов'язково продавати нирку, щоб купити колекційний пуер. Це можна зробити за...
Безкоштовна доставка при замовленні від 1 200 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1200 грн
1 200 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Ваговий Шу пуер на китайському ринку – рідкісне явище. Історично склалося так, що пуе...
У китайській міфології Сань-Сін («Три зірки») - трійця небесних богів-мудреців. Коже...
«Палацовий» пуер вважається шиком і елітою серед інших сортів китайських пуерів. Він...
У чудовому селі Лао Бан Чжан виробляють найекологічніший пуер. Неговіркі фермери відм...
«7572», як і агент 007, – імпульсивний, сміливий, харизматичний, але при цьому благор...
А ви пробували пуер? Якщо ні, то вам дуже і дуже пощастило, адже у вас є можливість п...
Інша назва цього Пу Ера - Остаточний Аромат. І це повністю описує цей млинець. Біль...
Ще в епоху династії Мін павині пір'я вважалися відмітним знаком імперських чинов...
Один з найдорожчих рецептів від Тае Теа. Глибокий смак горіхів і шоколаду, чорнющий н...
Этот Шу пуэр родился 8 лет назад на фабрике Мэнхай. Постепенно, через революции, комм...
Молодий весняний місяць - вміють же китайці давати назви своїм чаям! Відразу представ...
Пу Ер "Ультра-Преміум" класу. До 2005 роки його не пресували в млинці, а пр...
Цей 8-річний красунчик підкорив серця наших офіціантів у чайній. Щось у ньому є.
Найвідоміший Пу Ер від Менхай Да Ї. Класика. Це як Моцарт в Пуерному світі. Як ви зн...
Показать еще 15

Навіть новачок-чаєман знає, що пуер цінують за витримку. Не за буддійський спокій, а за кількість років, поки чай дозрівав і набирав сили. Однак у якому віці чай вважається цілком старим? Відомо, що пуер зріє мінімум три роки, а найбільш цінні та дорогі – це чаї 10–20-річної витримки. Пуер 7 років і старший – золота середина: смак чаю цілком оформився для дегустації, а якщо проявити терпіння і почекати ще два-три роки, ціна чаю теж стане золотою.

7-річний пуер – першокласний напій у New Tea

У 6–7 років діти в Україні йдуть до школи. А в чайному світі – це найкращий вік, щоб познайомитися з напоєм: чай пуер 7 років витримується на фабриках в Юньнані й тільки потім вирушає на продаж. Юньнань – місце сили, тут вирощуються і створюються знамениті китайські пуери.

Користь пуерів 6–10 років

Збалансований смак – не єдина фішка пуерів 6–10-річної витримки. Постферментація активує цінні компоненти, які нікуди не зникають із чайного листя.

Правильний пуер допомагає:

  • привести в норму артеріальний тиск;
  • скинути зайву вагу;
  • підвищити працездатність;
  • поліпшити роботу кишечника;
  • очистити організм від шлаків;
  • нормалізувати рівень цукру в крові;
  • швидко позбутися похмілля.
Чай пуер 10 років

Два види пуерів до 10 років витримки

Для виготовлення пуерів застосовується класична технологія, яка не змінюється вже сім століть. Фермери збирають листя вручну і залишають на відкритому повітрі ферментуватися. Потім, щоб зупинити окислення, сировину пропарюють і знову сушать, поки не випарується волога. Пуерну заготовку «маочу» відправляють під прес. Чай спресовують у точі – традиційні коржі, цеглинки, гнізда тощо. Далі напівфабрикат залишають дозрівати. Представлений у цій категорії пуер 8 років ще дорослішає – це середній вік. Є сорти пуерів молодші та старші за нього. Так створюється Шен Пуер.

Шу – інший пуер

Існує інший спосіб, щоб створити пуер і не витримувати його роками. Завдяки технології прискореної ферментації, розробленої 50 років тому на Тайвані, Шу Пуер буде готовий уже за півтора місяці. Час на виробництво економиться, тому і ціна Шу Пуерів нижча, ніж Шенів. Ці чаї також можуть зберігатися роками, правда, на смакові якості їх вік не впливає.

Чай пуер 10 років

Як продовжити життя пуеру

У нас на сайті можна купити пуер 9 років витримки двох видів. Який вам більше до смаку: благородний класичний Шен або пуерчик міцніший – Шу? А можна спробувати обидва варіанти. У нас усі чаї достойні, адже ми самі вибирали і замовляли їх до Києва з Китаю.

Коли приїжджає нова партія пуерів – апетитні точі, млинчики і цеглинки, – ми перевіряємо кожний корж. Однак походження і технологія – це тільки дві умови класних чаїв. Ще потрібно правильно зберігати точу. Інакше може вийти так: пуер 9 років визріває, а потім за пару тижнів покривається пліснявою, і все – гроші на вітер, чай зіпсувався.

Найкраще підходить сухе, прохолодне та затінене місце. Оптимальна вологість – 45–60%, температура – до 25°С. Пресований пуер убирає запахи так само швидко, як і в розсипу, тому пахучі продукти краще тримати подалі. В такому місці чай зберігається роками, при цьому продовжується процес постферментації.

На нашу думку (а ми спробували не один десяток сортів), пуер «середнього віку» – для бадьорості, гарного настрою і внутрішнього просвітління. Це чай для людей, закоханих у життя.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській