Крупнолистовий чорний чай
Звичний і улюблений для українців чорний чай родом з Китаю. Не дивуйтеся, але в Піднебесній цей напій називають червоним – по яскравому кольору настою, а не сухої заварки. Чорні сорти настільки популярні в Україні, що серед десятків упаковок на магазинних полицях легко розгубитися: байхові, листові, пакетовані і розсипні чаї. Однак імператор в цьому розмаїтті смаків – чай чорний крупнолистовий.
Чорний крупнолистовий чай – скриня зі скарбами
Чорний чай – класика чайної індустрії, цей напій завоював серця мільйонів шанувальників характерним оксамитовим і яскравим смаком. Чайне листя, на відміну від інших сортів, піддається максимальному «загартуванню» – ферментації.
Скручування – ще один етап виготовлення напою. За традиційною китайською технологією листя скручують вручну, для масового виробництва використовуються спеціальні апарати з роллерами.
Крупнолистовий чорний чай – елітний продукт: листя скручуються в тугі смужки, але не пошкоджуються. При заварюванні вони розпрямляються і відновлюють первісну форму. Чайні майстри, коли згортають листя вручну, надають їм будь-які обриси: від спіральок до кульок.
Завдяки такому способу обробки зберігається максимум корисних компонентів, які до пори «сплять» в чайному листі, як чотири стихії у фільмі «П'ятий елемент». Сила чаю пробуджується, коли заварку заливають гарячою водою: листя розкриваються і наповнюють настій ароматом, смаком і активними речовинами.

3 найвідоміших чорних сорти
З шістьох видів китайських чаїв у чорних сортів – найчисельніша армія шанувальників, цей напій користується попитом в усьому світі.
Знамениті представники сімейства чорних чаїв з Китаю:
- Лапсанг Сушонг;
- Бай Лінь Гунфу;
- Дянь Хун.
Окрема тема – чорні чаї з натуральними фруктовими і квітковими добавками: лемонграсу, жасмином, османтусом, яблуком, трояндою.
Чаїнка до чаїнки: як визначити класний листовий чай
Крупнолистовий чай належить до кращих представників чайної сім'ї. Однак тільки оригінальний продукт подарує 100% задоволення від чаювання.
Що відрізняє якісний чай крупнолистовий:
- Упаковка: герметична, непрозора, допускається фасування в вакуумні пакети.
- Міжнародне маркування:
- OP (Orange Pekoe) – крупнолистовий чай;
- Orthodox – чай, скручений вручну;
- Р (Pekoe) – крупнолистовий чай, але скручений не повністю.
- Суха заварка: листочки цільні, в пачці немає обламаних частин, гілочок, пилу. Колір листя темний, майже чорний, без сірих і коричневих плям на листках.
- Аромат: насичений, трохи терпкий, не допускається землистий і прілий запах. В чаях з натуральними добавками легко визначаються фруктові або квіткові нотки, але цей відтінок не «забиває» аромат чайного листя.
- Колір настою: темний, ближче до червоно-коричневого, але не мутний і без осаду.


Найпростіший спосіб вибрати класний чай чорний крупнолистовий – купити його в нашому магазині. Чайної New Tea – скарбниця оригінальних китайських чаїв!

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше
- Особисто обираємо чай у Китаї
- Заварюємо по технології чайної церемонії
- Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
- Пригощаємо феєричними десертами
- Доставляємо по Києву електровелосипедом
- Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській