Чорний чай

Отримай знижку +3% при замовленні 3-х товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
Це велетень серед Дянь Хунів. Цей чорний чай абсолютно не містить чорних листків. Тут...
«Ерл Грей» – це one love. Ми пристрасні його шанувальники. Насамперед – за чарівний а...
Ми з величезним задоволенням п’ємо «Чорний персик» з пирогами під час недільних бранч...
Спробуйте чорний чай з квітками коричного дерева. Він досконалий: чаїнки акуратно скр...
Якщо ви маєте особливу любов до жасминового чаю, тоді можете радіти. Ось він – ваш ід...
Хочете здивувати друзів? Почастуйте їх запашним чорним чаєм зі шматочками винограду....
Показать еще 14

Лапсанг Сушонг, Ассам, Кімун – це сорти мудрого чорного чаю, яким ми просто одержимі.

Саме їх та десятки інших фантастичних чаїв ви зможете побачити на сторінках нашого каталогу. Чаїв, у які так легко закохатися. Раз і назавжди.

Чай, який у нас називають «чорним», у Китаї та інших країнах Азії називають «червоним». Це найпопулярніший напій на планеті після води.

Це класика серед чаїв. Як «Пори року» Вівальді в музичному мистецтві або ж «Сніданок у Тіффані» в кінематографі.

Нам, будь ласка, чорний

Сказати, що в Україні люблять чорний чай, – це нічого не сказати. Частка споживачів цього чаю залишається стабільною на рівні 90%. Зелений, звичайно, теж багато хто п'є, але до популярності «олдскульного» чорного йому поки що далеко.

Мас-маркет vs китайські чаї: вибір за вами

Китайський червоний чай відрізняється від тих, які можна купити в кіоску за рогом у розфасованому вигляді або в супермаркеті. Чаї з мас-маркету висаджуються машинами, збираються машинами, ферментуються машинами. Їх щедро удобрюють та обробляють пестицидами для врожайності. Їх купажують у гігантських обсягах і фасують в яскраву, привабливу упаковку. Деякі сорти штучно ароматизують.

Чорний чай

А потім у бій вступає реклама, яка жорстоко бореться за вашу увагу та інтерес. І їй це вдається.

Як усе відбувається з китайськими чаями?

Фермери з Юньнані взагалі не думають про рекламу. Вони не змагаються зі світовими лідерами, а просто якісно роблять свою роботу. Вони володіють гектарами чайних плантацій, які переходять у спадок від покоління до покоління.

Як збирають чай в Китаї

Щороку всією сім'єю та з найманими робітниками фермери збирають урожай і обробляють усе вручну за допомогою саморобного обладнання та дров'яних печей. Ручна робота на 100% і повністю натуральна сировина. Ферментація триває від двох тижнів до місяця. За цей час чайний лист обробляють механічно, термічно, його пропарюють і обсмажують. У результаті сировина практично повністю окислюється, темніє, а потім і буріє.

Це колосальна праця, але воно того варте. На виході утворюється фантастичний чорний чай із зрозумілим, насиченим смаком і запаморочливим ароматом.

Чорний чай з ПіднебесноїЧорний чай з магазину
Вирощується у 12 провінціях Китаю. Найвідоміші сорти – з Юньнані і Фуцзяні.Вирощується на Цейлоні, в Кенії, Індії.
100% ручної роботи.90% машинної обробки.
Ферментація сировини відбувається невеликими партіями.Ферментація в гігантських обсягах.
Ароматизація шматочками фруктів, пелюстками квітів та ефірними маслами (в ароматизованих чаях).Ароматизація штучна. В деякі чаї додаються барвники.
Можна заварювати до 10 разів.Заварюється один раз.

Цікаво знати

В Європі чорний чай став настільки популярним завдяки зручності транспортування – він не псується і не змінює своїх смакових якостей, на відміну від зеленого.

Асортимент чаїв у чаївні New Tea

Що потрібно знати про чорний чай

  1. Смак. Незалежно від сорту, червоний чай має насичений, зрозумілий смак. У деяких сортах відчуваються хвойні нотки, в інших – квітковий або медовий післясмак. Чорний чай добре поєднується з молоком і лимоном. Саме його подають в Англії до сніданку.
  2. Колір. Настій красивого темно-бурого кольору. Має дуже апетитний вигляд.
  3. Аромат. Чорні чаї є особливими. Вони благородні та харизматичні, як Луї Армстронг. Повністю розкривають свій аромат після заварювання, але зачарувати можуть з першої нотки.
  4. Зберігання. Зберігати чорні чаї можна на кухні в шафці. Строк придатності – три роки. Але після того, як ви відкрили пачку, зберігайте чай не довше року. І пам'ятайте, чай – не для того, щоб зберігати, а для того, щоб пити. Не можна тримати чай біля продуктів харчування, вони легко вбирають у себе сторонні запахи.
  5. Упаковка. Чорний чай, на відміну від зеленого, можна фасувати у вакуумні упаковки. Що ми й робимо.
  6. Властивості. У чорному чаї є кофеїн (14–70 мг у 200-мілілітровій чашці). Він добре тонізує і бадьорить.

Заварений чорний чай

Поради від чайних експертів

Перед тим, як купити чорний чай, обов'язково зверніть увагу на три критерії:

  1. Зовнішній вигляд чаїнок. Чаїнки мають бути однакового розміру, щільно скрученими.
  2. Колір завареного листя. М'які та одноколірні чайні листочки свідчать про якісний чай.
  3. Настій. Навіть найнасиченіший заварений чай повинен бути прозорим. Перевірити це дуже просто. Заваріть чай у скляному заварнику і піднесіть його до світла. Він немов світиться зсередини. І це має приголомшливий вигляд.

Чорні чаї міцні, чіткі та дуже харизматичні. Спробуйте, ви будете в захваті!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Живіть в задоволення. Отримайте новий чайний досвід з New Tea
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській