Чорний чай

Сортировать
Сортировать
 85  
 105  
Показать еще 29

Лапсанг Сушонг, Ассам, Кімун – це сорти мудрого чорного чаю, яким ми просто одержимі.

Саме їх та десятки інших фантастичних чаїв ви зможете побачити на сторінках нашого каталогу. Чаїв, у які так легко закохатися. Раз і назавжди.

Чай, який у нас називають «чорним», у Китаї та інших країнах Азії називають «червоним». Це найпопулярніший напій на планеті після води.

Це класика серед чаїв. Як «Пори року» Вівальді в музичному мистецтві або ж «Сніданок у Тіффані» в кінематографі.

Нам, будь ласка, чорний чай

Сказати, що в Україні люблять чорний чай, – це нічого не сказати. Частка споживачів цього чаю залишається стабільною на рівні 90%. Зелений, звичайно, теж багато хто п'є, але до популярності «олдскульного» чорного йому поки що далеко.

Мас-маркет vs китайські чаї: вибір за вами

Справжній китайський червоний чай відрізняється від тих, які можна купити в кіоску за рогом у розфасованому вигляді або в супермаркеті. Чаї з мас-маркету створюються за мінімальної участі людини: висаджуються машинами, збираються машинами, ферментуються машинами. Їх щедро удобрюють та обробляють пестицидами для врожайності. Їх купажують у гігантських обсягах і фасують в яскраву, привабливу упаковку. Деякі сорти штучно ароматизують.

Чорний чай

А потім у бій вступає реклама, яка жорстоко бореться за вашу увагу та інтерес. І їй це вдається. . Мета маркетингу – переконати вас купити червоний чай. Ми пропонуємо більше: спробувати дійсно смачний напій, зібраний і зроблений вручну. Той чай, який у деякі періоди китайської історії використовувався замість грошей, який подавали до столу китайських імператорів.

Як усе відбувається з китайськими чаями?

Фермери з Юньнані взагалі не думають про рекламу. Їм немає потреби змагатися зі світовими брендами, вони просто роблять якісно свою роботу. Гектари чайних плантацій передаються як спадок від покоління до покоління.

Як збирають чай в Китаї

З року в рік фермери всією родиною разом із найманими працівниками вручну збирають урожай і обробляють за допомогою саморобного обладнання та дров'яних печей – на 100% ручна робота і повністю натуральна сировина. Ферментація триває від двох тижнів до місяця. Щоб створити китайський червоний чай, листя мнуть, скручують, обробляють парою та обсмажують. У результаті чайний лист максимально окислюється, змінює колір з яскраво-зеленого на темно-бурий.

Це колосальна праця, але воно того варте. На виході утворюється фантастичний чорний чай із зрозумілим, насиченим смаком і запаморочливим ароматом.Справжній китайський червоний чай і чорний чай, який продається в будь-якому магазині України, – це небо і земля. Достатньо раз купити червоний чай з Китаю і порівняти, щоб зрозуміти, що це «дві великі різниці».

Чорний чай з Піднебесної імперії.Магазинний чорний чай.
Вирощується у 12 провінціях Китаю. Сорти, про які знає весь світ, з Юньнані та Фуцзяні.Вирощується в Кенії, Індії, на Цейлоні.
100% ручної роботи.90% машинної обробки.
Ферментація сировини відбувається невеликими партіями.Ферментація в гігантських обсягах.
Ароматизація шматочками фруктів, пелюстками квітів та ефірними маслами (в ароматизованих чаях).Ароматизація штучна. В деякі чаї додаються барвники.
Можна заварювати до 10 разів.Заварюється один раз.

Увага, розшук: де купити червоний чай із Китаю

Щоб знайти хороший чорний китайський чай, потрібно докласти зусиль. Можна, звичайно, купити чай чорний у найближчому маркеті, але ми не радимо. Купувати цей благородний напій потрібно там, де до нього ставляться як у Піднебесній: з трепетом і повагою. У Києві є таке місце – це наша чайна New Tea. Ми по вуха закохані в елітний чорний чай і пропонуємо розділити цю любов із нами.

Який сорт цікавить: Лапсанг Сушонг чи «Золотий равлик Юньнань», класичний червоний чай чи крупнолистовий із квітами, ягодами, шматочками фруктів? А якщо хочеться чогось, крім китайського червоного чаю, то у нас є також популярні в Україні Ассам і Даржилинг з Індії й Цейлону. У нашому магазині – десятки сортів, які ми особисто відібрали там, де вони виробляються. Тому кожний раз це буде більше ніж просто хороший чорний чай.

Скільки коштує любов: ціна чорного чаю

Радісно усвідомлювати, що китайський чорний чай можна купити в Києві, причому не за всі гроші світу. Для цього заходьте до нашої чайної в Києві або дивіться каталог тут, в інтернет-магазині New Tea. Ціна червоного чаю починається з 60 грн за 50 г, а найдорожчі елітні сорти коштують 350–500 грн. Причому навіть якщо ціна чорного чаю – 80–100 грн, ви все одно можете бути впевнені, що цей чай за якістю набагато кращий від того, що є на полиці в магазині. Ароматніший, смачніший і душевніший.

Цікаво знати

В Європі чорний чай став настільки популярним завдяки зручності транспортування – він не псується і не змінює своїх смакових якостей, на відміну від зеленого.

Асортимент чаїв у чаївні New Tea

Що потрібно знати про чорний чай

  1. Смак. Незалежно від сорту, червоний чай має насичений, зрозумілий смак. У деяких сортах відчуваються хвойні нотки, в інших – квітковий або медовий післясмак. Чорний чай добре поєднується з молоком і лимоном. Саме його подають в Англії до сніданку.
  2. Колір. Настій красивого темно-бурого кольору. Має дуже апетитний вигляд.
  3. Аромат. Чорні чаї є особливими. Вони благородні та харизматичні, як Луї Армстронг. Повністю розкривають свій аромат після заварювання, але зачарувати можуть з першої нотки.
  4. Зберігання. Зберігати чорні чаї можна на кухні в шафці. Строк придатності – три роки. Але після того, як ви купили чорний чай і відкрили пачку, зберігайте чай не довше року. І пам'ятайте, чай – не для того, щоб зберігати, а для того, щоб пити. Не можна тримати чай біля продуктів харчування, вони легко вбирають у себе сторонні запахи.
  5. Упаковка. Чорний чай, на відміну від зеленого, можна фасувати у вакуумні упаковки. Що ми й робимо.
  6. Властивості. У чорному чаї є кофеїн (14–70 мг у 200-мілілітровій чашці). Він добре тонізує і бадьорить.

Заварений чорний чай

Поради від чайних експертів

Перед тим, як купити чорний чай, обов'язково зверніть увагу на три критерії:

  1. Зовнішній вигляд чаїнок. Чаїнки мають бути однакового розміру, щільно скрученими.
  2. Колір завареного листя. М'які та одноколірні чайні листочки свідчать про якісний чай.
  3. Настій. Навіть найнасиченіший заварений чай повинен бути прозорим. Перевірити це дуже просто. Заваріть чай у скляному заварнику і піднесіть його до світла. Він немов світиться зсередини. І це має приголомшливий вигляд.

Червоний чай є міцним, точним і дуже харизматичним. Спробуйте, ви будете в захваті!

Скільки коштує Чорний чай на сайті NewTea?
Вартість на Чорний чай від 16 до 800грн.
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській