Шен Пуер

Шен пуер (зелений)
Три старця вирішили попити чаю, що ж тут такого? Чому їх потрібно малювати на млинці...
Озеро Ерхай - найбільше і найбільш високогірне озеро Китаю. Висота приблизно 1900м. н...
У китайській міфології Сань-Сін («Три зірки») - трійця небесних богів-мудреців. Коже...
Зухвалий і хуліганський. Ось перше, що спадає на думку коли п'єш цей Шен. У см...
Остання фішка з Китаю. Тепер буквально у всіх порядних будинках Шанхая і Гуанчжоу п...
Отримай знижку +3% при замовленні від 1000 грн + безкоштовна доставка
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1000+ грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Ще один чудовий шен з Ліньцан. Що ми знайшли в цьому млинці? Сам млинець ароматний,...
Нарешті ми зробили і цей крок! Спеціально для вас (ну і для нас :-)) наші друзі зроби...
Елегантний 10-ти річний Шен. Це справжня радість для досвідченого чаємана. Перший вес...
Гармонійний Шен від Менку Жун Ші - старої сімейної фабрики в Шуан Цзян. Блін 400 грам...
8673 - це той самий Шен, який китайці вибирають для старіння. А тут нам пощастило! Ми...
7542 - це стандарт якості китайського Шен Пу Ера. Дуже ароматний млинець. У смаку ябл...
Відомі старі дерева (Гу Шу) подарували нам цей класний пуерчік. Вважається, що Шен Пу...
Наш старий знайомий. Шен "Вищий сорт" від Менхай Да Ї. Точніше молодший бра...
Розсипний Шен пуер 2016 року з жовтою хризантемою – ось із чого зроблено це «Драконов...
Ще одне «Драконове яйце» для фанатів Дейнеріс Буренародженої. Цього разу з білою хриз...
Для всіх, хто скучив за «Грою престолів». Унікальне «Драконове яйце» з розсипного шен...
Суперрідкість – легендарний Чі Це Бін з Куньміну, а тим більше Chi Tse Beeng від Haiw...
Це справжній гігант! Найбільший млинець у нашій колекції. Одним таким млинцем можна в...
Показать еще 20

Шен пуер за своїми властивостями ближчий до зелених чаїв: гіркий, дає світлий, але міцний настій. Лише з часом може набути оксамитового смаку.

Щороку Шен пуери дорожчають на 25–30%. Саме ці чаї колекціонують, а на аукціонах за них віддають тисячі доларів.

Перше, що варто засвоїти: пуер від пуеру відрізняється

Шен пуер зріє повільно. Йому потрібно 15–20 років, щоб отримати ті смакові якості, які Шу набуває всього за кілька тижнів. Саме тому хороший, витриманий природним шляхом Шен коштує цілий статок.

Молодий Шен сподобається любителям зеленого чаю, старий – чайним естетам. Давайте розберемося, чим старий Шен відрізняється від молодого.

Молодий Шен пуер (до 5 років)Старий Шен пуер (5–20 років)
Листки блідо-зеленого кольоруЛистки бурі із зеленим відтінком
Терпкий, легко йде в гіркотуГіркота зникає, з'являється благородний і збалансований смак із солодким присмаком
Колір настою – світло-жовтий, прозорийКолір настою – коньячний, прозорий
Якщо перетримати заварку, важко п'єтьсяЛегко п'ється незалежно від ступеня заварювання

Поговоримо про вік

Пуер Шен – єдиний чай, який з часом не псується, а тільки набирає сили. Але і він не вічний. 30 років – його максимальний строк. Уже після 20 років він стає несмачним, пити неможливо. Заважають сильний несвіжий запах і зів’яле листя.

Негласне правило

Якщо сировина для Шен пуеру від самого початку була низькосортною, з неї не вийде смачного чаю навіть після п'ятнадцятирічної витримки. Це як із дешевим вином: через 20 років воно кращим не стане, а тільки скисне.

Час змінює

Якщо чай Шен зроблено з першокласної сировини, то з кожним роком він ставатиме кращим: мудрішим, багатшим, компактнішим. Це дорослішання, не інакше.

Дівчата і пуери: проводимо аналогії

  • 5–6-річні Шен пуери схожі на 18-річних дівчат. Зовні все досконало, суцільна краса. Ось тільки чогось не вистачає. Мудрості, чи що.
  • 10–12-річні Шен пуери прекрасні, як 25-річні дівчата. Вони вже знають, чого хочуть від життя, у них сформована особистість. Вони мудрі й красиві. На таких можна одружуватися.
  • 15-20-річні Шен пуери як зрілі 30-річні жінки. Рідкісні екземпляри. Їх спробувати вдається не кожному, вони зводять з розуму багатьох найвибагливіших гурманів.

Дівчата як пуери

Але вибір завжди залишається за вами!)

Критерії якості Шен пуеру

Виробництво світлого пуеру – складний процес з рядом технологічних проблем. Якщо коротко, то все виглядає приблизно так.

Фермери збирають листя зі старих чайних дерев, потім висушують його на сонці, на вогні у великих чавунних воках. Перебирають, вивантажують у величезні мішки і відправляють на чайні мануфактури. Така сировина називається «маоча», на фабриках його пресують у млинці та інші «пуерні» форми.

Це цікаво

На відміну від темних пуерів, якість світлих визначається первинною сировиною. Кращими вважаються великі грубі листки зі старих дерев. Зовсім ідеально – якщо плантація при цьому розташована високо в горах.

Шен пуер з такого врожаю виходить смачним, насиченим, ароматним. З року в рік покращує свої смакові якості й росте в ціні.

Зелений пуер – чай-легенда

Порівняно з Шу Пуером, технологію виготовлення якого розробили в кінці минулого століття, чай Шен – це навчений роками старець. Витриманий пуер з'явився за часів правління династії Тан, а це VII століття до нашої ери! Класичними традиціями чаювання китайці зобов'язані імператорській родині Тан, до цього чай у Піднебесній пили як ліки для профілактики і порятунку від хвороб.

Шен Пуер, як і багато відкриттів, з'явився випадково. Для перевезення по Стародавньому чайному шляху суху заварку складали в мішки і в'ючити на спини коней. Каравани йшли місяцями, за цей час чай пресувався в мішках, мокнув під дощем, сохнув під сонцем і вітром. У результаті, коли напій потрапляв до столу, це був уже не молодий чай, а витримані, дозріли «цеглинки». Зелений пуер ставав коричневим, але найціннішим було те, що напій змінював смак: позбувався гіркоти, натомість набував шляхетної терпкості з приємним оксамитовим післясмаком.

Витриманий чай настільки полюбився імператорам і простим китайцям, що навіть з'явився окремий звичай: в день народження дитини дарувати малюкові млинець молодого пуеру. Дитина росте, пуер – зелений чай – теж «дорослішає» і дорожчає з кожним роком. До речі, багато китайських родин дотримуються цієї традиції й сьогодні. Символічний подарунок на народження перетворюється до повноліття дитини на цінний чай. Це інвестиція, а не просто млинець – Шен Пуер, адже ціна 20-річного чаю раніше дорівнювала вартості року навчання в університеті.

Даруємо ідею

Купити Шен Пуер у New Tea і подарувати новонародженому. Впевнені на 100%, такий презент точно виділиться на тлі повзунків і брязкалець.

Чай Шен Пуер є корисним з першої чашки

Зелений чай пуер цінують не тільки за оригінальний смак. У китайській народній медицині чайне листя використовують для приготування лікарських настоїв. Навіть одна чашка цього напою благотворно впливає на організм. Проте в усьому потрібна міра. Щоб не викликати чайного «сп'яніння», тобто перезбудження нервової системи, рекомендуємо пити не більш 2-3 чашок на день.

Чим корисний чай пуер зелений:

  • покращує роботу кишечника;
  • нормалізує стан ендокринної системи;
  • підвищує імунітет;
  • допомагає впоратись із застудою, має протизапальну дію;
  • насичує організм вітамінами, ферментами, мінералами;
  • сприяє схудненню завдяки сечогінному ефекту;
  • знімає втому, підвищує концентрацію уваги і працездатність.

Китайський чай Шен Пуер не випадково називають «напоєм молодості»: його регулярне вживання прискорює регенерацію клітин. У косметології чайне листя і настій використовуються для приготування омолоджувальних масок і кремів. Під дією компонентів чаю шкіра зволожується, очищується і розгладжується.

пуер: як заварюватиБілий чай "шен пуэр"

Пуер – зелений чай для чаювання по-імператорськи

Якщо хочете відчути себе імператором династії Тан, тоді заваріть чай Шен Пуер за всіма правилами. Йдеться не про традиційну чайну церемонію, а про тонкощі заварювання китайського зеленого чаю. Адже можна витратити час і гроші, знайти оригінальний Пуер Шен, купити і зіпсувати неправильним приготуванням.

Як правильно заварювати витриманий пуер:

  • підготувати посуд: фарфоровий або глиняний чайник обполоснути окропом;
  • насипати чай: 1/5 частину обсягу заварника;
  • підігріти воду до 80–95°С: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гарячішою має бути вода;
  • налити воду в чайничок і відразу злити: це потрібно, щоб змити пил з чаїнок і «розбудити» чай;
  • знову залити воду, витримати 15–20 секунд і відразу розлити напій по чашках; важливо не перетримати заварку, інакше з'явиться гіркота, якої вже не позбутися;

Чай Шен Пуер заварюють 8-9 разів, з кожним новим проливом час настоювання збільшують на 5–10 секунд. Повністю листя розкривається тільки після 5–7-го проливу.

Купити Шен Пуер у Києві

Зелений чай пуер роблять за тисячі кілометрів від України, однак купити цей знаменитий напій можна в Києві, у нашій інтернет-чайній New Tea. Ми вже з'їздили і відібрали найкращі сорти чаю в Китаї, вам залишається тільки вибрати пуер зелений на сайті. Який Шен Пуер хочете купити? У нас є «юні» пуери-трилітки і чайні «мудреці», витримані 10–20 років.

Ми продаємо виключно хороші Шен пуери з відбірної сировини. І не спокушайтеся на дешеві підробки в інтернеті, це зовсім не та якість.

Класний лайфхак: як заощадити

Ви можете купити молодий Шен пуер і зберігати 5 років, збільшуючи його цінність. Так ви непогано заощадите.

Приємної вам економії та смачного чаювання!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській