Шен Пуер

Шен пуер (зелений)
Елегантний 10-ти річний Шен. Це справжня радість для досвідченого чаємана. Перший вес...
Гармонійний Шен від Менку Жун Ші - старої сімейної фабрики в Шуан Цзян. Блін 400 грам...
8673 - це той самий Шен, який китайці вибирають для старіння. А тут нам пощастило! Ми...
7542 - це стандарт якості китайського Шен Пу Ера. Дуже ароматний млинець. У смаку ябл...
Відомі старі дерева (Гу Шу) подарували нам цей класний пуерчік. Вважається, що Шен Пу...
Отримай знижку +3% при замовленні від 1000 грн + безкоштовна доставка
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1000+ грн
Рецепт цього Шена народився в 1975 році. Тобто вже більше 40 років Лао Тун Чжі робить...
Це - старий товариш іншого, не менш відомого млинця від Haiwan "908". Тільк...
Знаменитый V93 от TaeTea - что может быть лучше свежего Шу утром, особенно когда кофе...
Наш старий знайомий. Шен "Вищий сорт" від Менхай Да Ї. Точніше молодший бра...
Нереальний Шен 2012 року. Де Олеся знайшла таку красу? Вона не зізнається і лише зага...
Розсипний Шен пуер 2016 року з жовтою хризантемою – ось із чого зроблено це «Драконов...
Ще одне «Драконове яйце» для фанатів Дейнеріс Буренародженої. Цього разу з білою хриз...
Для всіх, хто скучив за «Грою престолів». Унікальне «Драконове яйце» з розсипного шен...
Суперрідкість – легендарний Чі Це Бін з Куньміну, а тим більше Chi Tse Beeng від Haiw...
Показать еще 14

Шен пуер за своїми властивостями ближчий до зелених чаїв: гіркий, дає світлий, але міцний настій. Лише з часом може набути оксамитового смаку.

Щороку Шен пуери дорожчають на 25–30%. Саме ці чаї колекціонують, а на аукціонах за них віддають тисячі доларів.

Перше, що варто засвоїти: пуер від пуеру відрізняється

Шен пуер зріє повільно. Йому потрібно 15–20 років, щоб отримати ті смакові якості, які Шу набуває всього за кілька тижнів. Саме тому хороший, витриманий природним шляхом Шен коштує цілий статок.

Молодий Шен сподобається любителям зеленого чаю, старий – чайним естетам. Давайте розберемося, чим старий Шен відрізняється від молодого.

Молодий Шен пуер (до 5 років)Старий Шен пуер (5–20 років)
Листки блідо-зеленого кольоруЛистки бурі із зеленим відтінком
Терпкий, легко йде в гіркотуГіркота зникає, з'являється благородний і збалансований смак із солодким присмаком
Колір настою – світло-жовтий, прозорийКолір настою – коньячний, прозорий
Якщо перетримати заварку, важко п'єтьсяЛегко п'ється незалежно від ступеня заварювання

Поговоримо про вік

Пуер Шен – єдиний чай, який з часом не псується, а тільки набирає сили. Але і він не вічний. 30 років – його максимальний строк. Уже після 20 років він стає несмачним, пити неможливо. Заважають сильний несвіжий запах і зів’яле листя.

Негласне правило

Якщо сировина для Шен пуеру від самого початку була низькосортною, з неї не вийде смачного чаю навіть після п'ятнадцятирічної витримки. Це як із дешевим вином: через 20 років воно кращим не стане, а тільки скисне.

Час змінює

Якщо чай Шен зроблено з першокласної сировини, то з кожним роком він ставатиме кращим: мудрішим, багатшим, компактнішим. Це дорослішання, не інакше.

Дівчата і пуери: проводимо аналогії

  • 5–6-річні Шен пуери схожі на 18-річних дівчат. Зовні все досконало, суцільна краса. Ось тільки чогось не вистачає. Мудрості, чи що.
  • 10–12-річні Шен пуери прекрасні, як 25-річні дівчата. Вони вже знають, чого хочуть від життя, у них сформована особистість. Вони мудрі й красиві. На таких можна одружуватися.
  • 15-20-річні Шен пуери як зрілі 30-річні жінки. Рідкісні екземпляри. Їх спробувати вдається не кожному, вони зводять з розуму багатьох найвибагливіших гурманів.

Дівчата як пуери

Але вибір завжди залишається за вами!)

Критерії якості Шен пуеру

Виробництво світлого пуеру – складний процес з рядом технологічних проблем. Якщо коротко, то все виглядає приблизно так.

Фермери збирають листя зі старих чайних дерев, потім висушують його на сонці, на вогні у великих чавунних воках. Перебирають, вивантажують у величезні мішки і відправляють на чайні мануфактури. Така сировина називається «маоча», на фабриках його пресують у млинці та інші «пуерні» форми.

Це цікаво

На відміну від темних пуерів, якість світлих визначається первинною сировиною. Кращими вважаються великі грубі листки зі старих дерев. Зовсім ідеально – якщо плантація при цьому розташована високо в горах.

Шен пуер з такого врожаю виходить смачним, насиченим, ароматним. З року в рік покращує свої смакові якості й росте в ціні.

Ми продаємо виключно хороші Шен пуери з відбірної сировини. І не спокушайтеся на дешеві підробки в інтернеті, це зовсім не та якість.

Класний лайфхак: як заощадити

Ви можете купити молодий Шен пуер і зберігати 5 років, збільшуючи його цінність. Так ви непогано заощадите.

Приємної вам економії та смачного чаювання!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській